înapoi sus

VÂSLEȘTE PENTRU VIAȚĂ!

Credem în puterea sportului și în beneficiile pe care acesta le are din toate punctele de vedere: la nivel fizic, psihic sau mental. De aceea dorim să oferim ocazia persoanelor vulnerabile ocazia de a practica o serie de sporturi nautice relaxante, în perfectă siguranță, într-o comunitate cu valori similare.

Începând cu luna martie 2023 am lansat “Vâsleşte pentru viaţă!”, un proiect de terapie prin sport adresat persoanelor vulnerabile din Bucureşti şi zonele limitrofe.

Vâslitul în caiac sau în barca dragon este un mijloc excelent de incluziune socială și terapie pentru categorii defavorizate precum copiii din centrele de plasament, seniorii, supraviețuitori ai cancerului, nevăzătorii, persoanele cu handicap locomotor și alte categorii.

Ne adresăm persoanelor interesate de un stil de viață sănătos, de mișcare în aer liber, de învățarea unor abilități noi, precum și socializarea într-un context deschis și nediscriminant.

Participarea la activităţi este gratuită pentru toate persoanele vulnerabile, în limita numărului de locuri disponibile şi în funcţie de program. Beneficiarii pot vâsli în caiac simplu sau dublu, sau pot forma o echipă de dragon boat.

Iar dacă persoanele vulnerabile își descoperă o pasiune pentru vâslitul în caiac sau barca dragon, pot ajunge în echipa de performanță a clubului pentru a se antrena mai intens și a participa la competiții naționale și internaționale dedicate.

Important: participanții trebuie să aibă o adeverință medicală prin care se atestă faptul că sunt apți pentru vâslit.

Există numeroase studii care arată că mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută în prevenirea și managementul limfedemului, o complicație frecventă în oncologie.

Organizăm constant activități activități socio-comunitare, care folosesc sportul ca mijloc de incluziune socială și terapie pentru persoanele vulnerabile, prin mijloace proprii și cu ajutorul partenerilor.

“Vâslește pentru viață!” a fost premiat în cadrul Galei Societății Civile 2024, cea mai importantă competiție de proiecte din societatea civilă românească. Asociația a obținut Premiul II și Premiul pentru impact social în cadrul categoriei Incluziune socială.

Dacă ești o persoană vulnerabilă sau reprezinți o Asociație care se ocupă de comunități vulnerabile, te încurajăm să ne scrii pentru a participa la activitățile noastre.

Dacă reprezinți o companie care ar fi interesată să sprijine activitățile pe care le desfășurăm pentru persoanele vulnerabile, suntem interesați să ne cunoaștem.

Susține proiectul de terapie prin sport!

DONEAZĂ PENTRU "VÂSLEȘTE PENTRU VIAȚĂ!"

Dă-ne o mână de ajutor să putem organiza mai multe antrenamente și să ne extindem către mai multe categorii de persoane care au nevoie de ajutor.
Fiecare donație de 100 de lei se va transforma în 4 ședințe de terapie prin sport pentru o persoană vulnerabilă - în caiac simplu sau dublu, sau în echipa de dragon boat.

Parteneri

Partener Federatia de Canotaj
Partener Zetta
Partener Special Olympics
Partener ATDPU
Partener Asociatia Down Plus Bucuresti
Partener Ajungem MARI
Partener Motivation