înapoi sus
u

Despre noi

10

Kayak Champions

Kayak Champions este primul club sportiv de caiac - canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților.

Pe lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competițional sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență internațională.

Înființat în anul 2017, clubul s-a dezvoltat rapid și a adunat un CV impresionat. Ne mândrim cu organizarea mai multor evenimente sportive printre care: cantonamentul de pregătire al echipei naționale de caiac - canoe care a participat în anul 2018 la Youth Olympic Games, primul meci internațional de caiac polo din România sustinut în compania echipei Marii Britanii, Turneul internațional de caiac polo București 2019 în compania echipei Israelului, Cupa Titan și Cupa Danubius, competiții adresate atât profesioniștilor cât și amatorilor. Kayak Challenge Family & Friends, este în schimb o competiție dedicată în exclusivitate sportivilor amatori.

Organizăm constant activități activități socio-comunitare, care folosesc sportul ca mijloc de incluziune socială și terapie pentru categorii defavorizate precum copiii din centrele de plasament, seniorii, femei supraviețuitoare ale cancerului de sân sau nevăzători. Practicarea unor activități sportive prietenoase cu mediul, cu impact minim asupra florei și faunei, precum și igienizarea lacurilor și râurilor, reprezintă fundamentul tuturor activităților derulate de club.

Be a Champion

a
La Kayak Champions poți practica atât caiac sprint (disciplina olimpică a acestui sport), precum și caiac polo, caiac de tură, stand up paddle (SUP) sau dragon boat. Pasiunea pentru vâslit se formează de la vârste fragede (5 - 6 ani) și poate continua chiar până peste 70 ani.

Niciodată nu este prea târziu ca să descoperi tainele vâslitului, iar noi încurajăm părinții să vâslească împreună cu copiii, pentru a se bucura împreună de beneficiile acestui sport.

Vâslitul în caiac este o activitate fizică aerobă, asemănătoare cu alergarea sau mersul pe bicicletă, dar în care îți folosești partea superioară a corpului. Acest lucru aduce beneficii de sănătate la orice vârstă. Fie că te pregătești pentru o competiție sau pentru o ieșire în natură cu cu familia sau prietenii, la noi găsești cele mai bune sfaturi pe care le poți exersa în mod regulat, în cadrul clubului.

Tot aici poți trăi experiența Dragon Boat - o barcă lungă de 12 metri în care vâslesc 20 de persoane, de o parte și de alta a acesteia. Suplimentar acestor 20 de vâslași, echipajul mai include un toboșar care ține ritmul prin lovituri constante de tobă și un cârmaci. Dragon Boat este o activitate tradițională chineză, cu o vechime de peste 2000 de ani, iar debutul ca sport modern a avut loc la Hong Kong, în 1976.

Este un sport de echipă care se practică în aer liber și dezvoltă echilibrul, forța, îndemânarea, sincronizarea și atenția distributivă. Îl poți practica împreună cu familia, prietenii sau colegii de serviciu.

Atât caiacul cât și barca dragon oferă posibilitatea persoanelor vulnerabile (supraviețuitoare ale cancerului, nevăzători, cu dizabilități locomotorii) de a descoperi beneficiile sportului și a-l practica în siguranță.

ECHIPA NOASTRĂ

Echipa Kayak Champions este formată din traineri certificați, cu experiență, părinți și tineri sportivi, care folosesc metode moderne, centrate pe sportiv și nevoile sale individuale, cu respect și grijă pentru integritatea sa fizică, psihică și emoțională.

#CreștemCampioni și formăm următoarea generație de sportivi de performanță.

În același timp încurajăm copiii și adulții să încerce această activitate fizică relaxantă. Sub îndrumarea antrenorilor noștri se vor simți în siguranță, vor căpăta încredere în ei și își vor dezvolta abilități de orientare în spațiu, inteligență motrică și coordonare, și vor scăpa de stres. În plus, activitățile în caiac și dragon boat încurajează crearea unor obiceiuri sănătoase la nivel de familie. Vino să faci cunoștință cu noi!
a
a
a
a
a
Dacă vrei să afli mai multe despre noi, nu ezita să ne contactezi.